ceturtdiena, 2007. gada 13. decembris

Kostarika


Esmu beidzot nonaacis hostelii pie kompja. Kostarikaa esam pavadiijushi jau gandriiz nedeelju. Pa sho laiku noiireejaam mashiinu, lai gan to neizdevaas izdariit uzreiz. Es pats gan tur iipashi nechakareejos, bet Kaspars un Egita gan notrieca pusotru dienu, lai tikai noiireetu mashiinu (vinji te uztureejaas pavisam 7 dienas). Kad beidzot to noiireejaam, tad braucaam prom no Tamarindo klusaa okeaana pludmales uz kalniem - Monte Verdi. Monte Verdee kaa lielaakajaa daljaa Kostarikas ir daudz dabas parku un daudz tuurisma iespeeju. Par nozheelu jaatziist, ka gandriiz visas ir par daargu. Nevis par daargu taapeec, ka nevaram atljauties, bet taapeec, ka rodas iespaids, ka visu laiku paarmaksaajam un lietas nav to veertas cik par vinjaam jaamaksaa. Varbuut tas taapeec, ka sheit lielaakie tuuristi ir biezie amerikaanji, kas uzskata Kostariku par vieniigo pusliidz drosho valsti centraalamerikaa. Braucot uz Monte Verdi ir ljoti skaisti skati, maakonji iespiezhas ar mezhu noklaatajaas kalnu virsotnees, taalumaa var redzeet saules apspiideetu ezeru, pa staavajiem kalniem pamanaas staigaat baltas govis. Man shii vieta atgaadinaaja Shveici. Pashaa kalna augshaa gandriiz visu laiku ir maakonjains, laikam taapeec sheit mezhu angliski saukaa par "cloudforestu". Uztureejaamies te 2 dienas, pastaigaajaam pa lietainajiem mezhu parkiem, izmirkaam un devaamies atpakalj pie saules un siltuma - uz Jaco pilseetu atkal pie klusaa okeaana. Shii bija iista tuuristu vieta - daudz hotelju un restoraanu, daudz seerferu utt. Pati pludmale nav nekas iipash, ja neskaita seerfoshanu, un es pat nezinu, kas shos tuuristus te pievelk, varbuut Burger Kings. Bijaam arii blakus pilseetaas Playa Hermosa un Quepos, kur pludmales ir pievilciigaakas. Queposaa chetrataa noskatiijaamies saulrietu, bet shodien jau esam galvaspilseetaa San Jose. Riit Kaspars un Egita brauc prom un atkal braukaasim ar autobusiem. Jaasaka, ka chetrataa bija jautri, par cik vinji ir te tikai uz nedeelju, tad izmantoja vairaak tuurisma iespeeju - uztaisiija canopy (shljuukshana pa virvi virs aizaam Monte Verde) un coffee tuuri. Mees to paspeesim izdariit kaadaa no paareejaam valstiim. Vieniigais nesaprotu peec kaadiem kriteerijiem vinji izveeleejaas taadas vietas kaa "Nahua" hoteli Tamarindo un coffee tuuri Alahujela pilseetaa.
Kad vinji buus jau prom, dosimies uz Kariibu juuras piekrasti, un no turienes iebrauksim Panamaa. Veel censhos kautkaa samekleet savu Kostarikas pazinju no studiju laikiem, bet vinsh pagaidaam labi sleepjas.
Kopumaa jaasaka, ka iespaids par Kostariku ir viduveejs. Es biju gaidiijis vairaak. Iespeejams jau atbraucu ar paaraak lielaam iluuzijaam par sho valsti. Bet varbuut taa veel ar kautko paarsteigs. Veel ceru te ieraudziit daudz savvaljas dziivnieku papildus redzeetajiem meerkakjiem, chuuskai, brunjurupucim un putniem.
Liekas, ka visas galvenaas lietas buusim redzeejushi. Vieniigais par ko ilgi lauziijaam galvu un ko esam izleemushi tomeer nedariit ir raftings, kas sheit ir viens no labaakajiem pasaulee (baigi saaliiti).

Nav komentāru: