trešdiena, 2008. gada 6. februāris

Kali



Shobriid atrodos Kali, pasaules salsas galvaspilseetaa. Esam sheit jau 3 dienu, un taisamies prom uz Ekvadoru, jo riit beidzaas muusu viizas. Kali ljoti labi pavadiijaam laiku, bet salsas reputaaciju gan nepaarbaudiijaam, jo ieradaamies pirmdienaa un brauksim prom shodien - treshdienaa, bet klubi veraas valjaa tikai saakot ar ceturtdienu. Cilveeki te saakumaa tusee Kali, kur visi klubi veraas ciet 3jos un peec tam dodas uz blakus pilseetu, kur ir iistie klubi (tur paarsvaraa cik es saprotu savaacaas labaakie vieteejie dejotaaji), kas griezh liidz 6iem. Tas par to.
Citaadi Kali ljoti labi, jo mees te dziivojam maajaas pie viena vieteeja dzheka, mana chuvaka Karlosa. Karlos ir diezgan biezs, vieteejais predprenjemakjeljs, sieva un 2 beerni, ar kalponi un beernaukli. Karlos vadaa muus visur ar mashiinu un dziivojam mees vinja mazaas meitas istabaa, kur ir pilns ar baarbijaam, speeljmantaam, taaka KK ir ko dariit.
Kad no riita iebraucaam Kali, Karlos muus savaaca un mees braucaam gandriiz pa taisno uz ljoti lielu gaajienu. Tas bija gaajiens pa lielaakajaam pilseetaam visaa valstii un pat aarpus taas, kuraa piedaliijaas apmeeram 10 mlj iedziivotaaju. Liekas lielaakais gaajiens Kolumbijas veesturee. Gaajiens bija pret FARC - organizaaciju, kas itkaa ciinaas par sociaalismu, bet reaali nodarbojas ar narkotirdznieciibu un cilveeku nolaupiishanu. Visi bija gjeerbushies baltaas dreebees ar pret FARC veerstiem saukljiem. Es diemzheel nebiju baltaas dreebees, taapeec visi, kam nebija slinkums, blisinaajaas uz maniim. Naacaas nopirkt baltu kreklinju "Chavez go home" par demokraatiskaam cenaam.
Peec tam braukaajaam apkaart pa pilseetu un skatiijaamies svariigaakaas vietas, fotograafeejaam pilseetu no skatu punktiem. Peec tam Karliic muus aizveda uz vieteejo lidinju paeest vieteejo paiku. Tas ir, negarshiiga auksta piena zupa ar paaraak saldiem saldumiem. Veel garshiigi riisi, garshiigas pupas, asinsdesa, vienkaarshi negarshiiga desa, grauzdeeta galja, vaariits platano un avokado.
Naakamajaa dienaa braucaam uz Kalima ezeru, kas atrodas starp kalniem kautkaa taa, ka te visu laiku ir perfekti apstaaklji vindseerfingam un kaitam. Visu cauru gadu. Bet pa celjam uz Kalima ezeru muus Karlos muus ieveda vienaa ljoti smukaa lauku seetaa, kura ir aprakstiita romaanaa (varbuut veelaak uzrakstiishu kaa to sauc) par nelaimiigi laimiigu miilestiibu. Maaja skaistaa vietaa, mazliet kalnaa, ar skatu paari liidzenam plashumam, daarzaa dazhi lieli koki un visapkaart tek pa vairaakiem kanaaliem no upes novirziits straujsh uudens (pirmoreiz redzu taadu joku). Sho maaju un celju uz to var apskatiit laukja no Salaspils - KK bildees. Es savu fochu aizmirsu mashiinaa.
Peec tam braucaam uz Kalima ezeru un kjeeraamies pie lietas. Mums deva izveeli, ko mees gribam dariit - kaitot vai vindseerfingot. Mees ar KK aatri un stingri noleemaam, ka gribam seerfot, jo kaitot ir chakars. Kad pateicaam, ka gribam seerfot, mums pateica, lai tinamies deet ar savu seerfoshanu. Seerfotaaji atradushies, be! Nee nu es paarspiileeju, bet nu pateica, ka nevar seerfot, jo nav instruktora, var tikai kaitot. Cik mees bijaam vienoti pirms tam, ka obligaati seerfosim, tik vienoti uzreiz paarmainiijaam viedokli, ka gribam kaitot. Nu tad OK, saakaam kaitot. No saakuma bija sausais treninsh, kursh man padevaas ljoti labi, biju paraugstudents, jo KK chakareejaas un faktiski sausaa treninjaa gandriiz visu laiku panjeema vinsh. Sausais treninsh bija maza puukjiisha lidinaashana pa gaisu. Peec tam braucaam uudenii ar laivu un ar iisto puukji, bet bez deelja, uz veedera. Uudenii KK bija ljoti labs, un pieraadiija, ka gruuti maaciibaas, viegli kaujaa. Es savukaart lohojos peec pilnas programmas, daudz vairaak nekaa KK sausajaa treninjaa. Domaaju, ka izbesiiju instruktoru, vairaakas reizes lidinaajos pa gaisu. Bet kopumaa jaasaka, ka pozitiivi, nav taa, ka vairaak nekad negribeetu kaitot. Bet vispaar kaita un vindseerfinga faniem iesaku uz shejieni atbraukt. Te esot ideaali apstaaklji visu gadu un ir arii hotelji, smuka apkaartne.
Vakaraa tuseejaam pa molu, kas te latiinjamerikaa ir smukaaki un lielaaka tusinju vieta nekaa Latvijaa. Cilveeki te naak peec darba iedzert alinju, te ir arii atrakcijas beerniem, taaka sestdienaas, sveetdienaas te esot piebaazts.
Shodien esam pashi par sevi, jo Karlos aizgaaja uz darbu (ieprieksheejaas divas dienas vinsh vazaajaas ar mums, par ko esam ljoti pateiciigi). Veelaak gan atbrauks un aizvediis muus uz tenisa turniiru, kautkaadu sievieshu challengeri, jaapaskataas kaa te speelee, jaanomeera tiikls, nu taadas lietas.

Nav komentāru: