pirmdiena, 2007. gada 19. novembris

Meksika un maiji


Shodien bija sameeraa aktiiva diena, no pasha riita ap 7.00 iziireejaam ritenjus un braucaam uz juuru peldeeties. Laiks shodien lietains un silts, bet uudens veel siltaaks. Vieniigaa probleema ar atklaato juuru, ka aatri paliek dziljsh un parasti ir vilnjains, liidz ar to nevar kulturaali papeldeet kaa baseinaa.
Peec peldeeshanas un brokastiim aizbraucaam uz vienu no Meksikas veesturiskajaam vietaam, kas ir galvenais tuuristu piesaistiitaajs Meksikaa. Jukatanas pussala ir noseeta ar senaas maiju civilizaacijas objektiem. Shodien bijaam uz vieniigo, kas atrodas pie juuras Tulumaa.
Peec tam devaamies uz interesantu veidojumu , ar kuriem Jukatanas pussala ir noseeta, un tas ir, ar uudeni piepildiitas alas, kuras izveidojushaas uudenim pamazaam saeedot miiksto akmeni (limestone angliski), kas veido sho pussalu, kas ir tikai 2 mlj gadu veca. Pa shiim alaam var nirt ar akvalangu vai vienkaarshi ar pleznaam un trubinju. Mees panjeemaam vienkaarshaako, bet arii ar trubinju paveeraas labs skats uz dziljajaam alaam.
Riit brauksim uz Chitzen-Itzu, vienu no Maiju civilizaacijas centriem un 7 jaunajiem pasaules briinumiem. Jaatziimee, ka KK ne iipashi gribeeja braukt, daljeeji arii izmaksu deelj, tomeer beigaas atradaam variantus kaa aizbraukt un par normaalu cenu. Riit pastaastiishu kaa gaaja.

4 komentāri:

verdzenes teica...

TIKAI 2 mlj gadu? moins.. .čau no Latvijas! es lasu tavu blogu!

Madara teica...

es arī lasu tavu blogu plus liels sveiciens tev no manas mātes, viņa arī lasa! tā kā turpini mūs vien izklaidēt!

RG teica...

OK, OK, ljoti labi, ka lasat, kur buus internets tad rakstiishu.

Unknown teica...

Nu, pilnīgs sviests!!! :D