pirmdiena, 2008. gada 11. februāris

Esmu Dienvidu puslodee



Rakstu jau no Kito, Ekvadoras galvaspilseetas, taapeec par Kito neko nerakstiishu. Pastaastiishu veel par ieprieksheejo pilseetu Otavalo, kas veel atradaas Ziemelju puslodee. Taatad beidzu ieprieksheejo staastu ar to, ka Otavalo buus sestdienas shmotku tirgus. Un bija arii. Daudz lielaaks nekaa citaas dienaas, bet ar taam pashaam indiaanju dreebeem un suveniiriem. Es iepirkos 10 USD robezhaas, nopirku kjiinieshu pulksteni ¨Fashion¨, jo ieprieksheejo peec 3 dienu valkaashanas aizmirsu Kali, un melnaas bikses pa 7 USD (bildee). Par KK pirkumiem labaak nestaastiishu, labaak pastaastiishu, ko vinsh nenopirka - kautkaadas ljoti smagas un negliitas indiaanju skulptuuras, auskarus un veel paaris aitemus. Jau saaka uz smagajiem shuupuljtiikliem skatiities, bet es kaa vareeju taa atrunaaju. Bez tirgus veel bijaam uz gailju ciinjaam, kas te ir legaalas.


Gailju ciinjaam ir atveeleets taads kaa miniatuurs Riigas cirka laukums. Uz ciinjaam dzheki sanes ljoti daudz gailju, liekas ka bija vismaz 40it. Ciinaas gan viens pret vienu, gailjiem izdzen plikas kaajas un pakalju, izskataas jokaini. Veel vinjiem nodziita sekste un uz kaajaam uzlikti asi pieshi. Vinjus ieziezh aciimredzot ar spirtu, lai traumu gadiijumaa neielaistu infekcijas. Pirms ciinjas gailjus kacina ljaujot citam gailim vinjus no augshas knaabaat. Liidz ciinjai gailis ir konkreeti izbesiijies, taapeec ciinaas ar uguntinju. Vispaar jau diezgan nezheeliigi, bet parasti bija bez fataala iznaakuma. Parasti viens no gailjiem zaudee, kad ir nokdaunaa un nevar piecelties. Peec ciinjas gailjus ved mazgaaties un visi skrien skatiities uz traumaam ar nopietnaam sejaam. Vispaar te baigie muulji savaacaas, inteligjentas sejas gandriiz neredz. Pirms katras ciinjas ljoti daudzi gailji tiek sveerti un visi gandriiz vienmeer sver 4 maarcinjas, bet taa arii nesapratu kaa tiek izveeleets kursh pret ko ciiniisies. Bet arii pie sveershanas daudz skatiitaaju, visiem znatoku nopietnas sejas itkaa taa ir nopietnaakaa lieta uz pasaules. Ciinjas notiek tikai sestdienaas un noris no 10 vakaraa liidz 3 riitaa.


Naakoshajaa dienaa peec gailju ciinjaam braucaam uz Kito, kautkur pa celjam shkjeersojaam ekvatoru. Kaads mums pateica, ka, kad shkjeerso ekvatoru ir tradiicija nodziit matus uz nulliiti, lai izskataas kaa globuss. Izraadaas, ka tie ir meli, nav taadas tradiicijas. Labi, ka nenoticeejaam. Veelaak aizbrauksim uz parku, kursh ir veltiits ekvatoram. Tur var staigaat turp atpakalj no vienas puslodes uz otru. Tagad esam Kito, ljoti smuka pilseeta kalnos. Ne tikai apkaart ir kalni, bet arii pati pilseeta ir uz pauguriem, ljoti moderna, es pagaidaam neredzu arii nabadziibas paziimes. Te ir arii troljuks, gaisa tramvajs un superiigi parki ar kanaaliem un dazhaadaam sporta speelju iespeejaam. Te speelee arii voljuku, kautkaadu saveejo, triis pret triis uz ljoti augsta tiikla. Bet nu par Kito veelaak, kad to buushu iepazinis kaartiigaak. Mees ar KK te paliksim vismaz uz nedeelju, jo esam saakushi maaciities spaanju valodu skolaa.


3 komentāri:

anita teica...

Izskatas, ka kaads tomeer ir noticeejis par to ekvatora skeersoanu kaa globusam!Cik maksaa globusa izveidosana?

RG teica...

1 USD.

IlvaG teica...

Mīļais brālītis ieguvis urlas cienīgu galvas segu :D

P.S. Novērtēju jaunās bikses! Filigrāni!