sestdiena, 2008. gada 2. februāris

Atkal Kolumbija - San Gila



Esam atpakalj Kolumbijaa. Atbraucaam no San Cristobalas Venecueelaa uz Kukutu Kolumbijaa, no taas uz Bukamarangu, un tad uz San Gilu. Pamazaam saaku jau pierast pie agresiivaas braukshanas kalnu apstaakljos, tomeeer brauciens ar Huanu Pablo Montoiju no Kukutas uz Bukamarangu bija jauns ieraksts agresiivaas braukshanas rekordu graamataa. Briizhiem jutos kaa F1 saciikstees, briizhiem, kaa kompjuuterspeelee, braucaam pa ljoti augstiem, liikumainiem celjiem. Dzheks pie stuures visu laiku brauca uz maksimumu, liikumus njeema taakaa F1 nevis pa asfaltu, bet pa ieksheejo lietus uudenju notecei domaato apmali. Vienu briidi iebraucaam maakonjos, kas radiija taadu duumaku un izjuutas veel vairaak saasinaajaas. Vieniigie, kas bez shofera mashiinaa neveema bijaam mees ar KK, godiigi. Bez mums veel bija muteriite ar divaam meitaam. Beigaas tikaam liidz Bukamarangai, kur uzreiz kaapaam autobusaa uz San Gilu. Shoreiz autobusa vadiitaajs iedvesa uzticiibu, agresiivs, bet ne no F1, veel vinjam taads godiigs kaartiiga cilveeka izskats, karoche iedvesa uzticiibu. Tas bija liidz briidim, kad vinjam blakus apseedaas smuka meitene un vinsh pagriezaas saaniski pret celju un braukaaja ar vienu roku, runaajaas ar meiteni un veel eeda saldeejumu, bet tempu aizainajos kalnos nesamazinaaja. Bet arii liidz San Gilai nokljuvaam.
San Gilaa domaajaam nobaazeeties uz kaadaam triis dienaam, jo te ir visaadas aktivitaates - raftings, parashuuti, klinshu uudenskritumos kaapeleeshana utt. Beigaas izmeegjinaaju tikai parashuutus. Laidaamies 2 km virs zemes vienkaarshi ar parashuutu,kas izmantojot veeja pluusmas speej pacelties augstaak nekaa saacis lidojumu un speej notureeties gaisaa bez motora. Nemaz nezinaaju,ka taada lieta ir iespeejama. Skati bija ljoti labi, laigan pilniibaa visu izbaudiit neljaava tas,ka esmu apslimis un ne paaraak labi jutos.
Peec San Gilas braucaam uz Zipakiru, kur apskatiijaam saals katedraali,kas ietaisiita dzilji zem zemes saals shahtaas. Iipatneeji, un veel no sienaam var eest saali. Veel shajaa pilseetaa smuks centraalais laukums ar palmaam,kur bija sapulceejushies daudz cilveeki,kas vakteeja,kad naaks mashiina,kas meetaas naudu. Briizhiem visi histeeriski kautkur skreeja,likaas,ka te notiek bulju skrieshana kaa Spaanijaa. Veelaak noskaidrojaam,ka vienreiz gadaa notiek shaada naudas meetaashana no mashiinas taapeec taada azhiotaazha.
Taalaak braucaam uz Bogotu, tagad esam te (pedejaa bilde jau no Bogotas centraalaa laukuma, baigi daudz balozhu).

1 komentārs:

Serge Halimoncevich teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.