pirmdiena, 2007. gada 3. decembris

Nikaragva


Shobriid atrodos Nikaragvaa, pilseetaa Leon. Nikaragva man ne paaraak patiik, bet varbuut tas ir taapeec, ka mees baigi ilgi kratiijaamies uz shejieni. Izbraucaam no Salvadoras 8os no riita un Leonaa nokljuvaam tikai pus10os vakaraa, braucot ar 8 dazhaadiem autobusiem (braucaam caur Hondurasu).
Nikaragva muus sagaidiija ar supersuudiigiem celjiem un krievu bobiku, aciimredzot paliekas no konflikta ar ASV (un PSRS atbilstoshu paliidziibu). Te redzeejaam arii paaris zhiguljus. Pirms ierashanaas sheit man par Nikaragvu iespiedushaas atminjaa tikai karikatuuras no PSRS laikiem, kur teevocis Sems (ASV) spiezh mazo Nikaragvu. Shobriid te esot nejuut iipashas antipaatijas pret ASV jeb simpaatijas pret Krieviju (nu vieniigi redzeeju uzrakstu par Bushu, bet nu kur gan taadu tagad vairs nav).
Faktiski man par Nikaragvu nav veel daudz iespaidu un nav ko pastaastiit. Bijaam shodien liidz klusaa okeaana piekrastei - nekas iipash. Arii Leona, bijusii Nikaragvas galvaspilseeta izceljas tikai ar to, ka te ir diezgan daudz jaunieshu (universitaates) un daudz nobruzhaatu spaanju laiku katedraalju. Un jaa, visur apkaart ir vulkaani, taa bija arii Salvadoraa, Gvatemalaa un Hondurasaa - tie izceljas uz citu kalnu fona un ir redzami no liela attaaluma.
Riit brauksim uz Granadu, Nikaragvas pievilciigaako vietu (peec nostaastiem), tad arii varbuut buus kautkas vairaak.
Starpcitu es esmu ielicis arii video materiaalu no Gvatemalas, aizejot uz www.youtube.com ierakstiet Vulkans Pacaya searchaa un paraadiisies iiss vidziks ar Karlisimo pie lavas. Nekas baigais tas nav, jo bija nakts un vidziks ir iiss, bet nu tomeer. Veelaak vareetu papildinaat ar vidzikiem no citurienes.

Nav komentāru: