sestdiena, 2007. gada 1. decembris

Hondurasa


Nu taa labdien. Kaadu laiku nevareeju tikt pie kompja, jo biju chuhnjaa - Hondurasaa. Nu labi, nav jau taa, ka baigaa chuhnja, bet nu noteikti nabadziigaakaa valsts kaadaa liidz shim esam pabijushi. Kaa jau teicu izbraucaam no Gvatemalas mees 4os no riita, diemzheel neizguleejushies, preteeji ieprieksh plaanotajam. Domaajaam aiziesim mieriigi 9os guleet, bet par nelaimi muusu istaba atradaas tuvu koridorim, kur divi sadzeerushi celjotaaji bija noleemushi skalji padiskuteet par religjiskiem un citiem jautaajumiem. Lai gan diskusija nebija iipashi augliiga, taa turpinaajaas liidz pat 3.30 naktii, tieshi pirms tam, kad mums bija jaaceljas. Taa mees mazaa businjaa kaa shprotes nonaacaam Hondurasaa.
Hondurasaa pabijaam peedeejaas Maiju drupaas muusu celjaa - Copanaa. Es neko par vinjaam nestaastiishu. Vieniigais atshkjiriigais tur bija stellas ar valdnieku portretiem un vienas interesantas Maiju, nevis tuuristu aprakstiitas trepes. Un veel te bija lieli maiju sveetie koki - ceibas (paskat bildi, skatiities saaniski).
Hondurasa, ko mees redzeejaam bija kalnaina, skaistiem skatiem. Celji bija labi bet mazliet draudiigi ar iespeeju novelties pa krauju, ja autobuss neierakstaas liikumaa.
Hondurasaa gadiijaas arii viens izcils autobusa eksemplaars, par to pastaastiishu veelaak. Nu taa, atkal tiku pie kompja. Tas autobuss bija schoolbus ar toneetiem stikliem un ar dzelonjdraashu kraasojumu gar saaniem. Bez tam vinjam uz jumta bija policijas migalka. Kad shis autobuss piebrauca pilseetaa La Entrada, peekshnji saakaas baigaa azhiotaazha. Laikam shis autobuss tur bija labi paziistams, ko mees gan kaapjot nezinaajaam. Autobusa vadiitaajs brauca pa liikumainajaam kalnainajaam ielaam kaa F1 pilots bez paarspiileejuma. Visiem bija jaaturaas pie prieksheejiem seedekljiem. Uzzinaajaam, ka autobusam ir arii vaards - Bulleens. Par spiiti shaubaam, nonaacaam gala meerkjii sveiki un veseli. Vispaar briinos par tiem schoolbusiem, kur vinji tik speeciigi. Kalnaa velk kaa pa sviestu, kur vieglie mokaas. Schoolbusi te centraalamerikaa ir celju valdnieki, tas ir viennoziimiigi. Un braukshanas stils (arii iekaapshanas un izkaapshanas stils) ir agresiivs.
Veelaak ielikshu bildes no Hondurasas.

Nav komentāru: