otrdiena, 2007. gada 4. decembris

Granada pie Nicaragua ezera


Esam Granadaa. Apmetaamies normaalaa vietaa ar baseinu un maz klientiem, teeju pa briivu un veel internetu par briivu, un tas viss par demokraatiskaam cenaam. Riit arii te paliksim, jo teeja ir par briivu! Pariit gan ne, jo, laigan teeja ir par briivu, mums ir sarunaata tikshanaas ar Ozo Kostarikaa 6 vai 7 dec.

Nonaacaam mees Granadaa no pilseetas Leon. Taapeec, ka piegriezaas taa Leon, be. Nee nu tik traki nebija, mums vienkaarshi kaa jau teicu ir jaaieveero grafiks, lai tiktu liidz Kostarikai laikaa, peec tam celjosim mieriigaak. Nu taatad, no Leon braucaam uz Nikaragvas galvaspilseetu Managua, kas taapat kaa San Salvadora izskatiijaas diezgan dziiviiga un attiistiibaa ar jaunaam smukaam maajaam, eestuveem, saloniem, supermaarketiem, Hiltonu utt. Takshi gan te ir so, so.

Managua redzeejaam paaris interesantus padomju stila pieminekljus, piemeeram viens ar apkopeeju un asvalta urbeeju pashaa centraa. Veel redzeeju autosalonu, kursh vienlaikus paarstaaveeja gan Mercedes, gan Belarus traktorus. Principaa Managua ilgu laiku neuztureejaamies, jo Leonaa mums sastaastiija, ka te nav droshi. Mees noticeejaam, paarseedaamies autobusaa uz Granadu un braucaam prom.

Esam Granadaa, kas atrodas pie Nikaragvas ezera un ir liidziiga Antigua pilseetinjai Gvatemalaa. Pilseeta patiikama, bet nezinu kaa lai vinju apraksta. Nu kaarteejaa spaaniskaa pilseeta ar padaudz tuuristiem, daudz restoraaniem, tirdzinjiem, kur paardod tos pashus kjiinieshu hlamus, ko pie mums, utt. Braukaa te arii chuvaks apkaart ar riteni un piedaavaa tuuristiem marihuanu, bet par cik mees neesam ekotuuristi, tad muus tas neinteresee, bez tam diezvai mees vareetu iekjauties dienas budzhetaa. Nu kas veel, itkaa te nav tik netiirs kaa citur. Netiirriiba uz ielaam te centraalamerikaa ir baigaa. Liekas ir tikai dazhas sveetas vietas, kur netiek mesti atkritumi - autobuss, savas maajas, bazniica (un arii ne vienmeer). Piemeeram Leonaa pashaa centraalajaa laukumaa ir struuklaka, kura pilna ar papiira skjiivjiem, politeleena maisiem utt. Ljoti daudz politeleena maisinju; vinji te dzer sulas, uudeni itkaa manaa skatiijumaa no neeertajiem politeleena maisinjiem. Laikam taapeec ka tos var vieglaak izmest pa autobusa logu un tie uz ielas aiznjem mazaaku vietu kaa pudeles. Arvienvaardsakot par atkritumiem te neviens neiespringst. Zaljajam punktam ar savu atkritumu skjiroshanu te nav ko dariit!

Nav komentāru: