ceturtdiena, 2007. gada 22. novembris

Hasta la vista Meksika un welcome Belize


Nu taa, shito rakstu jau rakstu no Belizas, bet veel pakaaveeshos mazliet pie Meksikas. Peedeejaa Meksikas dienaa pabijaam pierobezhas pilseetaa Chetumalaa. Liidz shim mums bija dariishana ar maiju meksikaanju dalju, tas ir, ar maziem (ljoti maziem) resniishiem, kas iipashaas aktivitaatees neielaizhaas. Chetumalaa jau ir citi meksikaanji, pilseeta var redzeet aktiivus cilveekus, pat redzeejaam vienu suni, kas reeja, nevis flegmaatiski vilkaas pa ielu kaa liidz shim maiju pilseetaas.
No Chetumalas esam atbraukushi uz Belizu, kas ir viena no retajaam ne spaaniski runaajoshaam valstiim shajaa regjionaa. Belizaa var runaat angliski, vinji pashi runaa savaa anglju valodaa. Faktiski Beliza ir ljoti liidziiga Jamaikai. Lielaakaa dalja cilveeku sheit ir melnie, bet vispaar ir rasu sajaukums. Uz pirmo acu uzmetienu izskataas ljoti relakseeta atmosfeera un arii ar humora izjuutu te viss kaartiibaa (pat politiskaa reklaama ir smiekliiga), man patiik, bet nu riit veel paskatiisimies. Ir iespeejams aizbraukt uz salu un papeldeet ar masku un paskatiities haizivis.

Pielieku bildi no Meksikas - Chitzen itzas kaapnju piramiida.

1 komentārs:

Unknown teica...

Tiešām jauka iespēja papeldēt ar masku un "paskatīties haizivis". Viņiem tur nav kaut kādi upurēšanas rituāli? Man liekas, ka tu esi nevāji piečakarēts! :D