svētdiena, 2007. gada 25. novembris

Gvatemala un Belize








Nu taa, esam nonaakushi Gvatemalaa, izbraucot arii mazo Belizu. Saaksim ar Belizu. Beliza kaa taada liekas ljoti forsha vieta, jo te ir taads niga stils, ljoti atgaadina Jamaiku (ieskaitot nigas kas staigaa ar jamaikieshu cepureem). Ljoti relakseeti cilveeki un ar labu humora izjuutu. Mazliet iespaidu pabojaaja Belize city, lielaakaa Belizes pilseeta ar 50 tk iedziivotaajiem. Iebraucot jau vareeja redzeet, ka visaam maajaam ir pirmaa staava logu restes, daudzaam dzelonjdraashu zhogs utt (skat bildi). Neizskatiijaas, ka te ir paaraak droshi, bet kaa saka KK, taa esot arii Jamaikaa un citos kariibu juuras regjionos. Dziivojaam mees pashaa suudiigaakajaa hostelii kaadu jebkad esmu redzeejis. Otrajaa dienaa peec ierashanaas braucaam uz Belizas zooparku, kas ne ar ko iipashu neizceelaas, ja neskaita to ka dziivnieki bija savaa videe un redzeejaam pasaules lielaako eergli un iespaidiigu melno jaguaaru - panteru. Bez tam tur bija arii papugailis kas runaaja, tjipa ¨common, bird¨, ¨what you lookin at¨ un citas rupjiibas. Veel zooparkaa bija stiliigi uzraksti par katru zveeru, es iespeejams veelaak ielikshu bildes.




Peec tam bijaam pilseetaa San Ignacio, kas ne ar ko iipashi neizceelaas, patiikami lauki ar upi. Kautkad ielikshu bildi no Belizes




Tagad jau otro dienu esam Gvatemalaa. Arii Gvatemala man patiik, te pagaidaam ir leeti un labi, uzturamies pie Peten-Itza ezera. Vakar speeleejaa futeni kopaa ar vieteejiem, muus ar KK panjeema ¨Pitbuls¨ komandaa. KK pat iesita golu, ko visi uznjeema ar ovaacijaam, jo mees uz kopeejaa fona bijaam ne paaraak tehniski un aatri, bet aizsardziibaa staaveejaam labi, njemot veeraa, ka latiinjamerikaanji visu laiku iet uz priekshu un aizsardziibaa nestaav principaa. Ja kas tad KK arii raksta blogu uzlatinameriku.blogspot.com.




Es par gvatemalu varbuut veel riit uzrakstiishu, jo mees driiz braucam uz Gvatemala city un tad uz Antigua. Reku bilde no ezera un augshaa ieliku interesantu bildi, kur meitene savaas labaakajaas izejamaas dreebees speelee futeni. Te meitenes neesmu redzeejis speeleejoties ar lelleem, daudzas aktiivaak speelee bumbu kaa dzheki. UN veel viena bilde, kuraa KK pieseejaas viens mazais un visu laiku prasiija kur ir banjos jeb tualete, bet KK visu laiku teica ka nerunaa spaaniski. Beidzaas ar to ka KK tomeer paraadiija uz dullo kur ir banjos.

Nav komentāru: