otrdiena, 2007. gada 27. novembris

Antigua Gvatemala




No Tikala pa nakti 8 stundas braucaam uz Gvatemalas lielaako pilseetu, kuru sauc Gvatemala City. Karoche, shajaa pilseetaa iipashi ilgi neuztureejaamies, ieradaamies 6 no riita, kad pilseeta saaka mosties. Ap 7 riitaa jau ir pilniiga rosiiba, siikie jau ir skolaa, taapat bija arii Meksikaa. Braucaam ar vieteejo autobusu no Gvatemala city uz Antigvu. Autobusu vada shoferis un vinjam ir paliigs, kas savaac naudu no pasazhieriem, bet ar to vinja funkcijas neaprobezhojas (tas jums nav parasts konduktors), jo autobusam nav noteiktas obligaatas apstaashanaas vietas. Ir pieturas, kur staav cilveeki un autobuss braukaa gar shiim pieturaam un shis konduktors pilnaa balsii pa autobusa vienmeer atveertajaam durviim bljaustaas uz kurieni autobuss brauc un veel kaut ko nesaprotamu un skataas vai kaads uz ielas veelas iekaapt. Ja ir taadi, tad vinsh uzreiz shoferim nodod komandu apstaaties. Autobuss driiz vien piepildaas liidz malaam. Muusu autobusaa tik traki nebija, bet redzeeju citus autobusus, kur cilveeki piekjeerushies pie autobusa staav aarpusee, pat bija taads, kur viens bija piekjeeries autobusam taa, ka vinsh skatiijaas pa prieksheejo logu iekshaa salonaa.



Antigua ir pilseeta ar ljoti daudz tuuristiem. Te ir ljoti daudz un populaaras spaanju valodas maaciishanaas iestaades - maacaas parasti nedeelju vai divas katru dienu pa 4 stundaam viens uz vienu ar vieteejo skolotaaju. Cenas apmeeram 6 USD stundaa. Var noformeet arii komplektaa ar dziivoshanu un eeshanu. Karlito (tas ir KK) teica, ka tas ir leetaak nekaa maaciities Spaanijaa ar visiem celja izdevumiem. Ticeesim, jo KK maaciijaas Spaanijaa. Bez tam te ir arii spaanju koloniaalaa arhitektuura.



Otra lieta ar ko ir populaara Antigua ir taas vulkaani, kurus var redzeet jau no Gvatemala City. Tuvaakais vulkaans te ir iespaidiigs, itsevishkji taapeec, ka izceljas uz apkaarteejaas vides mazo kalninju fona. Piemeeram, shodien taa virsotni nemaz nevar redzeet, jo to pie puses jau klaaj maakonji ( kad ieradaamies to nebija). Shis vulkaans gan nav aktiivs, bet tuvumaa ir viens, kas ir - aktiivaakais vulkaans Gvatemalaa.



Vakar noleemaam aizbraukt uz sho aktiivo vulkaanu. Stundu braucaam, pusotru stundu kaapaam, kameer nonaacaam pie melnas atdzisushas lavas. Raapaamies taalaak augshaa, kur leeni pluuda uguniiga lava. Vareeja pieiet metra attaalumaa, kur jau bija diezgan karsti, vareeja cept ciisinjus (zheel, ka skudras Belizaa tos apeeda). Skats bija iespaidiigs un domaaju, ka nekur pasaulee kaa tikai mazliet pofigistiskajaa latiinjamerikaa muus tik tuvu lavai nelaistu droshiibas apsveerumu deelj. Bijaam tur saulrieta laikaa, kas arii bija lielisks skats. Jo vairaak norieteeja saule, jo izteiksmiigaaka bija lava un skats uz vulkaanu. Turpat arii skats uz ugunjojosho Gvatemalas pilseetu. Taakaa, tiem, kas uz shejieni atbrauc noteikti iesaku apmekleet Pacaya vulkaanu. No taa palikushi liidz shim spilgtaakie iespaidi.



Shodien 4os naktii braucam uz Hondurasu, uz Copanu, un riit jau brauksim uz Salvadoru. Un starpcitu es lieku visas savas bildes sheit: www.picasaweb.com/robelans

2 komentāri:

verdzenes teica...

tu autobusus nobildēji? kāds vispār tur klimats?

anita teica...

Robi, dod veel kaadu zinu, saakam par tevi uztraukties